Translate

2013 m. liepos 1 d., pirmadienis

Trinta rūgštynių sriuba

Turbūt šiemet paskutinė proga paragauti šviežios rūgštynių sriubos. Vėliau jau bus galima ragauti tik marinuotų rūgštynių sriubos. Liepą rūgštynės perauga ir sriuba nebūna labai gero skonio.

Niekad vaikystėj nemėgau rūgštynių sriubos. Nepatiko man tie tirščiai, vaizduodavosi man jie tarsi ilgi žali kirminai, kuriuos kramtant niekaip nesusikramto ir apsivelia visa burna... Todėl kiek paaugus pradėjau virti tą pačią rūgštynių sriubą, tačiau papildomai ėmiau "blenderį" (liet. - trintuvę) į rankas ir sutryniau. Laiko kažin kiek neužima, o vientisa masė - žymiai skanesnė.

Taigi, uošvių rūgštynės sode nušienautos, dalis jų buvo suvartota sriubai, o kita dalis keliaus į stiklainius ir ruošime rūgštynių sriubą žiemą. Būtinai pasidalinsiu su jumis postu apie rūgštynių konservavimą. O dabar dalinuosi savo sriubos receptu.

Kaip pasiruošti rūgštynių žiemai, rasite čia: http://kaspietumsbrangioji.blogspot.com/2013/07/sudytos-rugstynes-salted-sorrel.html



Paruošimo laikas: 25 min.

Jums reikės:
400 g  bulvių
200 g šviežių rūgštynių
2 lauro lapeliai
žiupsnis druskos
žiupsnis cukraus
maltų juodųjų pipirų
1 l sultinio (daržovių ar jautienos)
2 kiaušiniai
šiek tiek rūkytos šoninės (jei neturite tik ir kumpis)


Bulves nuskusti, supjaustyti kubeliais ir sudėti į sultinį virti. Kol verda supjaustyti rūgštynes ir kai bulvės išverda - sudėti į sriubą. Kartu įdėti lauro lapelius, druskos, pipirų ir dar 3 - 5 minutes pavirti.

Po to išimti lauro lapelius, nukaisti nuo ugnies ir sutrinti.


Tuomet dar kartą užkaisti, leisti užvirti. Būtinai paragaukite ir jei trūksta prieskonių - pridėkite.Tiesa, jei sriuba jums per tiršta, galite praskiesti papildomu sultinio kiekiu.

Kiaušinius išvirti. Šoninę pakepinti.


Sriubą pilti į lėkštes, dėti kiaušinio ir šoninės ir skanauti.



Pirmi ir paskutiniai dalykai visuomet geriausi, ar ne tiesa, brangieji?
Ingrida

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.